Bílkovin není nikdy dost
V dnešní době více lidí dbá na zdravý životní styl. Snaží se získat pro své tělo co nejvíce živin, vitamínů a zkrátka všeho, co by jen prospělo zdravému stylu. Díky tomu se v našem jídelníčku opět vyskytují suroviny, které jsme moc v oblibě neměli. Jedná se například o samotné klíčky různých bylinek a semen. Právě ony překypují tak velkým množstvím životně důležitých zdravých látek, že se o tom snad ani nikomu nesní a to platí i pro samotné bílkoviny. Není divu, že překypují tak velkým bohatstvím, vždyť jsou základním kamenem pro růst celé rostliny nebo plodu. Navíc nepotřebují žádné velké prostory, postačí jim malé místo a trochu péče.
Klíčky jsou velmi chutné
Kdo neochutnal, tak zajisté musí napravit tento nedostatek. Nejen že jsou pořádnou zásobárnou vitamínů, minerálních látek, bílkovin, enzymů a vláknin, ale i přesto, že jsou tak malé, tak mají přesnou chuť jako jejich plody. Jsou i příjemně křupavé, tudíž na zdravé mlsání jak stvořené. Také se dávají jako doplněk nebo ozdoba na chléb či jiné pečivo. Neudělají ostudu jako příloha či posyp na pokrm. Výtečný zeleninový salát, smoothie nebo zeleninová polévka nepohrdnou jejich přítomností. Přitom stačí tak málo a tento vysoce kvalitní zdroj můžeme mít doma na stole. Jen je dobré si nejprve objednat zdravá a kvalitní semínka a podle návodu https://www.nakliceno.cz/seminka-na-kliceni/ se pustit do práce.
Tohle zvládne každý
Na to, abychom si vytvořili malou zásobárnu tohoto zdravého pokrmu, skutečně nemusíme být skvělí zahradníci. Když máme semínka doma, tak je třeba dodržet nějaký postup a dílo se rozhodně vydaří. Semena se properou, některá se musí nechat i trochu déle ve vodní lázni, to záleží, co zrovna budeme nechávat klíčit. Poté nám postačí miska na klíčení, kam se semínka umístí a budou se pravidelně proplachovat. Pokud bude mít více pater, tak jedině dobře, můžeme si totiž nechat naklíčit více druhů. Během skutečně pár dnů je poklad na světě a my si můžeme dopřávat a vychutnat si blahodárný pokrm.